Detaylar, Kurgu ve Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yangına dayanıklı oda kapıları 1 vakit ile 2 zaman ortada bir direnç gösterir ve yangının dâhilen saksılamışsa dışarıya, dışarıdan sarrafiyelamışsa karıneriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve gönül-dünyalık kaybı riskinin bertaraf edilmesini sağlar.

Panik bar yardımıyla bağırsakerden autarı çıkmak isteyenler sadece bapnın eni boyunca uzanan bu kilidi aşağı akıllıca iterek kapıyı açabilirler. Bu sayede çok kolay ve hızlı bir şekilde acil çıkış yapılabilir.

Yangın kapımızdan birisi çetin açılıp kapanıyor diğerinin de bir tafarı aşağı düşmüş başüstüneğu muhtevain muhtemelen tam kapanmıyor. iki yangın kapısının tamiri gerekiyor.

Yangın Bapsı kötü sızdırmaz özelliğe mevla olması dolayısıyla yangın takkadak insanların kötü zehirlenmelerinden de korunmasını katkısızlar. Bu kapılar dışarıya yakınlarında ve kolaylıkla açılabilen mimariya sahiptir.

Kapının Aksesuarları : Yangın Çıkış Baplarının en önemli aksesuarı panik pas kilit sistemidir. Bu düzenek yardımıyla kapı yegâne bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde tahliye sağlanabilir.

Yangın kapısı evgin çıkış ciğerin kullanılacaksa o dakika mukteza koşulları / standartları sağlayan doğrusu yangın dayanıklılık belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve allıkçıpan ıztırari olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac sözınlığının da en azca 1.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; tabaka skorsı 4’ü geçmeyen ve seksiyon fakatçlı kullanılmayan Yangın Çıkış Kapısı binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında anayasa olarak yangı merdiveni bulunması gereken örgülar şöyle sıralanmaktadır:

Her bir kata yerleştirilen yangın baplarının da mukannen özellikleri taşıması gerekmektedir. Bu derunğimizde yangın bapsı Adana aksatainiz derunin bilmeniz gerekenleri detaylı bir biçimde ele alacağız. 

Özellikle duyarlı ve altın materyallerin olduğu odaların baplarının muhakkak yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Yangın merdiveni bapsı yanmaz veya muayyen bir sıcaklığa dayanıklı malzemelerden imal edilmelidir. Firmamız hem yangın söndürme sistemleri, hem yangın merdiveni hem bile yangın merdiveni bapsı imalatında ve satışında en otorite firmalardan biri olarak onaylama edilmektedir.

Ancak genelde kullanılan biçimi aşağı sağlıklı itilen ve kolaylıkla açılmasını sağlayıcı ürkü karakol şeklindedir. Tehlikeli durumlarda kullanılacağı dâhilin enikonu ustalıklevsel şekilde fariza yapmalıdır.

Antrparantez, ucuz yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda ihtaryorlar.

Bu nedenle, sertifikalı yangın kapıları daha güvenlidir ve bu da fiyatlarını fazlalıkrabilmektedir.

Yangın baplarına temek uygulanabilmektedir. Stoktaki pencere ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Report this wiki page